Over ons

Geschiedenis

In 1988 zijn wij begonnen met het ontwerpen en produceren van accessoires voor de kinderkamer. Met de jaren groeide dit uit tot een productiebedrijf en een groothandel met een brede klantenkring in de Benelux en Duitsland.

Een aantal jaren geleden hebben wij besloten om ons volledig toe te leggen op het ontwerpen en ontwikkelen van nieuwe producten. Dit heeft ertoe geleid dat de productie werd uitbesteed en dat de verkoop uitsluitend nog via andere groothandelaren en/of importeurs verliep.  Deze ontwikkeling is niet naar tevredenheid verlopen. Wij merkten dat wij te ver van ons product en onze afnemers kwamen af te staan. Ook het uitbesteden van al het werk was niet bevredigend. Het zelf doen geeft namelijk ook heel veel voldoening.


Huidige situatie

Vanaf januari 2006 zijn we zelf weer actief aan het ontwerpen en produceren. Tevens hebben wij ook de verkoop en de daarbij behorende communicatie weer zelf op ons genomen. Ons uitgangspunt is om alleen onze eigen "De Noest" ontwerpen deels zelf te produceren en te verkopen. Wij hebben niet de ambitie om de hele wereld te veroveren en op zo`n groot mogelijke en goedkoop mogelijke manier in het Verre Oosten te werken. Een kleinschalige aanpak past ons beter en is voor ons beide een overzichtelijke manier van werken, waarbij wij zelf optimaal in alle facetten bij ons product, ons bedrijf en onze afnemers betrokken zijn. Zo kunnen wij de eenheid in, voelen, denken en doen het meest tot zijn recht laten komen.


Filosofie

Gelooft u in sprookjes? Kinderen wel. Het uitgangspunt bij al onze ontwerpen is de belevingswereld van het kind. Elk product is een eigen verhaaltje op zich en heeft die feeërieke en mystieke sfeer in vormgeving en kleurstelling waar kinderen nog zo gevoelig voor zijn. Een sfeer van veiligheid en geborgenheid waar je in je fantasie deel van uit kunt maken. We willen producten maken waaraan je later als volwassene nog zulke prettige herinneringen hebt, die een glimlach op je gezicht brengen. Wij streven naar tijdloze ontwerpen die op zichzelf staan ongeacht trend of mode,
waarbij materiaal, kleur en vormkeuze met elkaar in harmonie zijn

 

Producten

Uitgaande van een bepaald thema maken wij verschillende accessoires zoals lampen, muziekdozen, meetlatten, kapstokken, decoraties etc. 


Productie en materialen

Heel veel van het productie werk gebeurt nog met de hand. Zowel het zagen als het
schilderen en monteren wordt met behulp van vakkundige mensen uitgevoerd. Tevens zorgt een moderne computergestuurde freesmachine voor geheel nieuwe mogelijkheden van ontwerpen en produceren.

Alle producten worden van top kwaliteit berken multiplex gemaakt. De beitsen en lakken zijn waterdragend, gifvrij en dus volkomen veilig voor zelfs de allerkleinsten.

Door met transparante beits te werken, blijft de houtnerf zichtbaar en kunnen we in de schildertechniek gebruik maken van overlopende kleurtinten. De gebruikte materialen vormen zo een onderdeel van het totale beeld. Hierdoor is ieder product van De Noest uniek.

We hechten grote waarde aan de duurzaamheid van onze producten. Door de jaren heen hebben we veel geleerd over de voor-en nadelen van verschillende materialen en montagetechnieken. We passen al deze kennis en ervaring toe om ervoor te zorgen dat we een product kunnen leveren dat niet alleen mooi, maar ook stevig en veilig is. Dit begint al bij het ontwerpen en eindigt met een zorgvuldige afwerking.

Door de tijdloze ontwerpen en de hoogstaande kwaliteit zullen u en uw kinderen jarenlang van De Noest kunnen genieten.

Omdat wij beiden geïntrigeerd raakten door het prachtige lijnen spel en de fascinerende patronen rijkdom van mandala`s heeft dit ons geïnspireerd deze ook in hout  te gaan uitvoeren. Hiermee zijn ook fantastische producten te maken. Dit heeft er toe geleid dat wij ook voor het volwassen interieur zijn gaan ontwerpen en produceren.
 

Haule,

Atelier De Noest,

Anneke en Joop Verduijn

 

© 2010 - 2024 De Noest groothandel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel